Letní intenzivní kurzyLetní intenzivní kurzy

Hledáte kurz angličtiny? 7 chyb, kterých se vyvarovat!

Mnoho lidí si vybírá jazykové kurzy pouze podle toho, jak jim to nejlépe vyhovuje, bohužel často na úkor výsledků. Není divu, že pak i po pěti, šesti letech stále nemluví. Na základě našich zkušeností toto jsou ty nejčastější chyby, které lidé dělají při výběru angličtiny:  

1) Jaká intenzita je vhodná? (1x - 2x týdně!?)

Vzpomeňte si, jak jsme se učili rodný jazyk - jako děti jsme každý den znovu a znovu žvatlali a neustále zkoušeli mluvit. Teď si představte, že bychom jako děti mluvili 1x týdně 90 minut… Směšné, že? Hledejte tedy intenzivnější jazykové kurzy - alespoň 2x, lépe 3x týdně, a vždy na několik vyučovacích hodin. Čím vyšší intenzita, tím lépe! Při vyšší intenzitě navíc výsledky uvidíte už za pár týdnů, při studiu 1x týdně se jich pravděpodobně nikdy nedočkáte...

2) Rozřazovací testy (skutečně on-line!?)

Nabízí vám jazyková škola rozřazovací testy on-line? Pozor! Není nic horšího než se dostat do špatné úrovně, kde jsou buďto všichni lepší, takže si připadáte jako blbec, nebo jste naopak daleko před nimi a většinu hodiny se nudíte. Pro skutečně objektivní posouzení vaší úrovně angličtiny nestačí písemný, navíc zaškrtávací test, kterých je na internetu spousta. Kde je pak vaše schopnost samostatně sestavovat věty? A schopnost mluvit? Pro správné rozřazení do úrovně by rozhodně neměl chybět krátký pohovor v angličtině!

3) Metoda výuky - základní kámen úrazu! (aneb učebnice x mluvení)

Jakým způsobem bude výuka angličtiny probíhat? Kolik času z hodiny se budete zabývat teorií a kolik praxí? Jak je metoda uzpůsobena – dostanete se ke slovu? Bez intenzivního procvičování komunikace budete mít pouze teoretické pasivní znalosti. Ty však bez praktického procvičení zase brzo zapomenete! Proto větší část hodiny by měla být věnována praxi!

4) Nekupujte zajíce v pytli!

Vyzkoušejte si ukázkovou hodinu angličtiny - je lépe obětovat 2 hodiny předem, než pak protrpět dalších půl roku. Ukázková hodina vám mnohé napoví – Bude vám vyhovovat prostředí jazykové školy? Co vám ukázková hodina dala? Opravdu vás hodina nadchla?!! Naučili jste se něco? Nebo to byl spíše "nábor", kde vám nic moc nepředvedli a hned po 15 minutách vám strkali přihlášku do kurzu?

5) Sledování výsledků...

Ptejte se - jak o vás bude postaráno v průběhu kurzu? Jak budou sledovány vaše výsledky? Jak často jazyková škola kontroluje váš postup? Je jazykový kurz zakončen závěrečným testem? Nechcete chodit do kurzu, kde jsou vaše výsledky ponechány napospas osudu…

6) Doplnění zameškané látky...

I kdybyste byli tím nejvzornějším studentem, může se vám stát, že na pár hodin z kurzu vypadnete. Co potom? Často to bohužel vypadá tak, že člověk pár hodin zamešká, a zbytek kurzu se nechytá, a tak ho raději sám opustí… L Zjistěte si, jak je možné si zameškanou látku doplnit, a zda vám s tím někdo pomůže. Nejzrádnější jsou samozřejmě dlouhodobé jazykové kurzy, kde máte předplaceno na půl roku, a pokud kurz nedochodíte, máte smůlu.

7) Lektoři (kdy rodilý mluvčí? kdy Čech?)

Dát začátečníkům rodilého mluvčího, který sice umí anglicky, ale nemůže jim nic vysvětlit, může být velká ztráta času! A také to může být hodně demotivující.

Pokud dosud nejste na úrovni pokročilých, potřebujete si budovat slovní zásobu, automatizovat tvorbu vět, a pracovat na plynulosti projevu, pak má český lektor mnohé výhody: může vám vše snadněji vysvětlit a nebude vás zbytečně válcovat spoustou výrazů, kterým nerozumíte. Jednodušší poslech rodilé angličtiny však zařaďte jako doplněk ke kurzu.

Rodilý mluvčí bude naopak vhodnější tehdy, jste-li již na pokročilé úrovni, máte širokou slovní zásobu a sami už plynule komunikujete. Zde už není češtiny potřeba a rodilý mluvčí vás posune v jazyce dál, nežli Čech.

Chcete se poradit ohledně studia angličtiny?

Napište nám na lite@lite.cz

Další témata

Jak si letos konečně splnit sen o angličtině

Přišel čas konečně si splnit Váš sen mluvit anglicky... 

Číst dále

PRO a PROTI intenzivní výuky

Víte, že v létě můžete udělat obrovský pokrok v angličtině, aniž byste museli vycestovat na několik měsíců třeba do Anglie nebo jiné anglicky mluvící země? ?  Že se v intenzivních kurzech můžete rychle posunout nejen v psané, ale především v mluvené angličtině i o několik úrovní výš?

Číst dále

Chcete další tipy k angličtině?

Zadejte svoji e-mailovou adresu a my vám vždy pošleme upozornění na nový článek,
užitečná slovíčka, fráze a další tipy k angličtině.

Lite

Vyberte si co vás zajímá

Naše kurzy

Ať jste začátečník nebo pokročilý,
najdeme pro vás vhodné kurzy.

Zobrazit

Ukázková hodina

Vyzkoušejte si unikátní metodou LITE
zdarma a nezávazně.

Zobrazit
222 241 500
Zavolejte nám 222 241 500
lite@lite.cz
Napište nám lite@lite.cz