Letní intenzivní kurzyLetní intenzivní kurzy

7 důvodů, proč studovat angličtinu intenzivně

7 důvodů, proč studovat angličtinu intenzivně

1. Váš pokrok je rychle viditelný pro vás i pro vaše okolí

Při intenzivním studiu děláte rychlý, viditelný pokrok, který vnímáte nejen vy, ale také vaše okolí. Lidé si toho všímají a je super, když si třeba šéf v práci všimne, že jste se fakt zlepšili v zodpovídání telefonátů nebo přítel ocení, jak dokážete navigovat zbloudilého turistu. Proč je to důležité? Protože vás to neskutečně nabíjí, máte ze sebe skvělý pocit a zůstáváte motivovaní :)

2. Cože jsme se minulý týden učili?

Při intenzivnějším studiu máte šanci si látku opravdu zažít a zautomatizovat, protože se k ní často vracíte. Naopak při studiu jednou týdně často jen vzpomínáte, co jste to posledně vlastně probírali.

3. Trénujte svůj mozek - naučí se přepínat do angličtiny

Lidský mozek je tak trochu lenoch. A čím méně ho namáháte, tím méně se snaží. Když ho ale pravidelně a dostatečně často nutíte, aby přepnul do angličtiny a myslel v angličtině, postupně se přestane bránit a najednou to jde samo :)

4. Lektor odhalí vaše problémy a nedostatky

Když vás učitel vidí častěji, tak vás lépe nacítí, vidí, jak vám to jde, jak reagujete a může si udělat kompletnější obrázek, než když chodíte např. jednou týdně. Během týdenní pauzy mají totiž nedostatky tendenci trochu zapadnout prachem a skrýt se. Při intenzivnějším studiu jsou očividné a snadněji se odhalí.

5. Dříve dosáhnete svého cíle

Chcete se učit anglicky ještě dalších pět let? Nebo deset? Málokdo dokáže udržet svůj záměr tak dlouhou dobu. Proto také lidé začínají s angličtinou znovu a znovu a znovu. Mnohem lepší je opřít se do ní na několik měsíců, udělat pořádný pokrok, který vás posune na novou úroveň, kdy už jste schopni ji v životě využívat a pak už stačí si ji používáním udržovat a vylepšovat.

6. Studium je větší zábava

Když se do něčeho pustíte intenzivně, můžete se do toho opravdu ponořit a dát tomu dostatek pozornosti. Samozřejmě se to odrazí i na výsledcích a o to víc vás to bude bavit. 

7. "Practice Makes Perfect" aneb Procvičování dělá mistra

Pokud v životě chcete něco umět dobře, musíte to trénovat a musíte to dělat intenzivně. Pokud chci být dobrým tenistou, musím intenzivně hrát tenis. Pokud se řidič začátečník chce stát jistým řidičem, musí toho hodně najezdit. Pokud chcete opravdu mluvit anglicky, musíte toho hodně namluvit!

 

Přejeme mnoho úspěchů ve studiu angličtiny!

Ještě jste u nás nestudovali? Přijďte si vyzkoušet unikátní metodu LITE na bezplatnou ukázkovou hodinu. Objednejte se ZDE >

Další témata

Jak si letos konečně splnit sen o angličtině

Přišel čas konečně si splnit Váš sen mluvit anglicky... 

Číst dále

PRO a PROTI intenzivní výuky

Víte, že v létě můžete udělat obrovský pokrok v angličtině, aniž byste museli vycestovat na několik měsíců třeba do Anglie nebo jiné anglicky mluvící země? ?  Že se v intenzivních kurzech můžete rychle posunout nejen v psané, ale především v mluvené angličtině i o několik úrovní výš?

Číst dále

Chcete další tipy k angličtině?

Zadejte svoji e-mailovou adresu a my vám vždy pošleme upozornění na nový článek,
užitečná slovíčka, fráze a další tipy k angličtině.

Lite

Vyberte si co vás zajímá

Naše kurzy

Ať jste začátečník nebo pokročilý,
najdeme pro vás vhodné kurzy.

Zobrazit

Ukázková hodina

Vyzkoušejte si unikátní metodou LITE
zdarma a nezávazně.

Zobrazit
222 241 500
Zavolejte nám 222 241 500
lite@lite.cz
Napište nám lite@lite.cz